KIVET & MINERAALIT

Tietoa kivien ja mineraalien ominaisuuksista ja energioista.
Jokaisella käyttäjällä on oma yksilöllinen kokemuksensa näistä.
Siksi kivistä ja kiviterapiasta voi kertoa vain suuntaa antavasti.

Käytän avainsanoja joista voi olla apua sopivan kiven valinnassa.

Lista on työn alla ja päivitän tietoa aina kun ehdin. Marraskuu 2020 => ?

AKAATTI

Rohkeus ja itseluottamus                                Harmonia, keskittymiskyky, vakaus ja sisäinen parantuminen. Eliminoi negatiivisen energian. Voimakas tunteellinen parantaja. Akaattilevyn voima lataa muita kiviä. Hyvä unikivi. Hyvä aloittelijan kivi. Säilyy energeettisesti puhtaana, eli ei tarvitse puhdistaa eikä ladata.                                                   

Chakrat: kaikki, värin mukaan.

AMETISTI

Sisäinen rauha. Syvällisyys. Oivaltavuus. Tilanteisiin jolloin tarvitaan tyyntä ja syvää, viisasta näkemystä. Riippuvaisuuksiin. Intuition kivi. Mainio meditaatio- ja unikivi. Ei kestä auringonvaloa.                          

Chakrat: kruunu, otsa.                                                                

APASSIN KYYNEL

Suoja ja turva
Parantaa pettymyksen tai trauman jättämät haavat. Auttaa antamaan anteeksi ja siirtymään eteenpäin. Lisää kykyä tunnistaa tunneperäisiä riskitilanteita.

Chakra: Juuri.

AURINKOKIVI

Elinvoima, johtajuus ja vauraus                         Mielialan kohotus. Innostus. Itsearvostus. Itsenäisyys. Vapaus. Erityisen sopiva yrittäjille.

Chakrat: sakraali, solar pleksus.

FUKSIITTIRUBIINI

Henkinen kasvu ja puhdistus                               Poistaa sydämen energiatukokset ja täyttää sen positiivisella ja rakastavalla energialla. Auttaa toimimaan rakkaudellisesti ja viisaasti.           Fyysisellä tasolla palautuminen ja elinvoima.

Chakrat: sydän.

GRANAATTI

Perusturvallisuus ja maadoitus                            Hyvä kriisiapu. Aktivoi ja voimistaa selviytymisvaistoa. Antaa rohkeutta selvittämään mitä toivottomia tilanteita. Hillitsee raivoa itseä kohtaan. Fyysisellä tasolla: lantion alue ja kipuja.

Chakrat: juuri, kaikki.

HOWLIITTI

lklklkk

KARNEOLI

lklklklk

LAAVAKIVI

Voima, rohkeus ja positiivisuus

LARIMAR

Tyyneys ja vapaus                                                  Rauha ja stressittömyys. Ehdoton rakkaus ja tuki. Erinomainen unikivi. Sanotaan, että Larimarissa on delfiinien energia, lapsenomaista leikkisyyttä. 

Chakrat: kurkku, sydän.

PERIDOOTTI, OLIVIINI

Lohtu ja persoonallinen kasvu                      Sydänsurut ja pettymykset. Puhdistaa ja uudistaa tunteita ja ajatusmalleja. Vapauttaa vanhoista taakoista ja kielteisyydestä. Kevään vihreä väri heijastaa ominaisuuksia; aurinkoisuus ja iloisuus.

Chakrat: sydän, solar pleksus.

RUBIINI


Chakrat: juuri, sydän.

RUBIINI ZOISIITTI 

mxlk<mxlk<msx

RUTIILIKVARTSI

Manifestointi ja energian kohotus                            Omaa täydellisen kosmisen valon tasapainon. Suodattaa kielteisyyttä. Tehokas ja nopea tukoksien avaaja ja olon kohentaja.                                     

Chakrat: solar pleksus, otsa, kruunu, kaikki.

SAMMALAKAATTI

Luontoyhteys ja vauraus                                   Luonto. Kasvit. Maanviljely. Puutarhan hoito. Ruukkuun antamaan uutta puhtia kasville. Opettaa näkemään ympäröivän kauneuden joka on kaikkialla. Uudet alut. Sopeutuminen uuteen ympäristöön.  Uudet verkostot ja ihmissuhteet. Lapsille uuteen kouluun ja uusien kavereiden kanssa sopeutumiseen. Fyysisellä tasolla sanotaan, että sammalakaatti nopeuttaa toipumista.

Charat: solar pleksus, sydän.

SELESTIITTI, ENKELIKIVI

Toivo ja optimismi

Pehmeä, korkea värähtely. Hyvin parantava ja lohduttava.                                                             Erityisen toimiva tulehduksiin ja kipuihin.     

Chakrat: kurkku, otsa, kruunu, kaikki.

SITRIINI

kmnlkm

TIIKERINSILMÄ

Suoja, voima ja itseluottamus                       Suojeleva kivi, joka opettaa pysähtymään, katselemaan ja kuuntelemaan ennen seuraavaa askelta. Sopii hyvin työhön liittyviin asioihin. Tunnetaan itseluottamusta ja miehisyyttä lisäävänä

Chakra: solar pleksus.

AKVAMARIINI

Kommunikaatio ja luovuus                                              Viisauden kivi. Hyvä unikivi. Virkistystä uupuneelle. Turvallisuudentunnetta lisäävä. Voimaa, rohkeutta, tasapainoa. Suositellaan voimakiveksi kaikille merellä liikkuville. 

Chakra: kurkku.                    

AMETRIINI

Hyvää oloa ja myönteisyyttä
Päätöksenteko. Muiden ihmisten hyväksyntä. Hyvä meditaatiokivi.

Chakrat: solar pleksus, otsa, kruunu.

APOFYLLIITTI

Rentoutus, intuitio ja henkinen kommunikaatio Kokonaisvaltainen hyvän olon ja meditaation kivi. Mielen ja energiajärjestelmän selkiytystä pienessä hetkessä. Työskentelee nopeasti. Laittaa valot päälle.

Chakrat: kaikki, kruunu.

AVENTURIINI

Chakrat: sydän.

KULTAINEN PARANTAJA, GOLDEN HEALER

Ilo, rauha ja ykseys                                                       Erittäin korkeat värähtelyt. Energia on voimakasta, mutta lempeää ja rauhoittavaa. Yhteys korkeampaan tietoisuuteen. Itsetunto ja itseluottamus.

Chakra: solar pleksus

HELIOTROOPPI, VERIKIVI

Tasapaino ja päätöksenteko                                               Vahvistaa kehoa ja immuniteettia. Puhdistaa energistä kuonaa. Tukee fyysisen kuonan vapautumisessa. Elinvoima. Suojelu.

Chakrat: juuri, sydän.

JADE

Menestys, elinvoimaisuus ja runsaus               Elämänilo, rakkaus, suojaus. Hyvä kaveri ottaa mukaan matkoille. Sopii kannettavaksi koko raskauden ja synnytyksen ajan. Vetää puoleensa rakkautta ja sanotaan, että jade siunaa kaiken jota se koskettaa.

Chakra: sydän.

KRYSOPRAASI

Toivo ja tasapainoisuus                                                 Ajattomuus. Kiireettömyys. Kunnioitus kaikkea elävää kohtaan. Myötätunto. Kutsuu esiin uinuvat lahjamme. Kehoittaa avoimuuteen uusissa tilanteissa. Syventää meditaatiota. Rentoutunut ja rauhallinen uni. Klaustrofobiaan.

Chakrat: solar pleksus, sydän.

LABRADORIITTI

Henkinen yhteys                                                              Hyvä apu manifestointiin ja meditaatioon. Auran puhdistukseen ja suojaukseen. Tuo esiin ihmisten parhaat puolet. Erinomainen esim. työyhteisöissä. 

Chakrat: otsa (myös muut).                                                                                             

MALAKIITTI

Chakra: sydän.

PYRIITTI, KISSANKULTA

Myönteisyys, voimaantuminen ja potentiaali
Manifestointi. Edistää asioiden toteutumista. Vauraus. Luovuus sekä taiteessa, että tieteessä. Muisti ja järjestelmällisyys. Sopii opiskelijalle.
Fyysisellä tasolla hyväksi solujen muodostumiseen ja ruoansulatusjärjestelmälle.

Chakra: solar pleksus.

RUUSUKVARTSI

Äidillinen ja rakastava energia. Rauhoittaa stressiä ja lievittää surua. Sopii erityisen hyvin lapsille ja nuorille. Itsetunto ja itseluottamus. Opettaa antamaan anteeksi. Ruusukvartsia kannattaa puhdistaa ja ladata sillä se väsyy nopeasti. Ei kestä auringonvaloa.    

Chakra: sydän.

SELENIITTI, KIPSI

Mielen selkeys ja keskittyminen                       Pehmein kaikista kivistä. Ei kestä vettä.

Chakrat: kruunu, kaikki.

TURMALIINI

Turmaliinia esiintyy useammissa värisävyissä kuin mitään muuta kiveä. Se on kivi kaikkeen ja muuntuu käyttäjän tarpeiden mukaan.

Chakrat: kaikki, riippuen väristä.

TURKOOSI

anskadklmfmlm

AMATSONIITTI

Kommunikaatio ja sovittelu                     Suorasanaisuus. Hänelle joka ei tohdi sanoa ei. Suora kommunikaatio. Rauhoittaa hermostunutta. Hyvä apu kahden osapuolen välisessä sovittelussa. Unien tulkinta.                                                                      

Chakrat: sydän, kurkku.

APATIITTI

Motivaatio ja inspiraatio                                           Hyvä kivi kommunikaatioon. Manifestointi. Henkinen kehitys. Motivaatio ja tavotteiden saavutaminen. Myös fyysinen kivi, joka valvoo esimerkiksi painonnousua nälkää hilliten. Fyysisellä tasolla: luusto ja uusien solujen muodostuminen.

Chakrat: kaikki.

ATSURIITTI

Myötätunto ja henkinen kehitys                     Intuitiota voimistava ja kehittävä kivi. Tarkentaa ja avaa selvänäköisyyttä.

Chakra: otsa.

BRONSIITTI

Toivo ja suoja                                                         Hajoittaa negatiivisen energian, erityisesti niin sanotut henkiset hyökkäykset. Tuo varmuutta olemiseen. Luo juuret maahan.

Chakrat: juuri, solar pleksus.

HERKIMER TIMANTTI

Voimaa ja valoa                                                   Voimallinen energianlähde. Puhdistaa ja avaa tukoksia. Yksi parhaista mielialan kohottajista, tuo optimismia ajatuksiin ja tunteisiin.

Chakra: kruunu.

HEMATIITTI

Suoja ja rauha

Ensisijaisesti maadoittaja. Pitää käyttäjänsä läsnä tässä hetkessä. Hyvä meditaatioon. Hyvä aloittelijan kivi. Hyvä kivi aina kaikkialla. Unettomuuteen.         Fyysisesti: jalat, pohkeet.

Chakra: juuri.

JASPIS

Tasapaino ja vakaus                                                Juurevan energian lisä. Vakautta. Kykyä päästä eteenpäin. Jaspis on aloittelijan peruskivi. Hyvä meditaatioon. Hitaasti työskentelevä kivi.           

Chakrat: juuri, kaikki, värin mukaan.

KUUKIVI

Sydämen avaaja ja uudet alut                   Hedelmällisyys, intuitio, unien tulkinta, itsetuntemus ja  suojaa matkoilla (sekä fyysiset että henkiset).    

Chakrat: sydän ja sakraali.                                                                      

LAPIS LATSULI

Vaikuttaa vahvasti pään alueella ja stimuloi ajatustoimintaa, visioita ja sisäistä näkemistä. Inspiroiva, aktivoiva ja hyvä meditaatiokivi. Edesauttaa oppimista ja virkistää muistia.

Chakrat: otsa.

MORGANIITTI

Puhdasta rakkautta, jumaluutta. Haihduttaa vakavamielisyyttä, ankaruutta, surua, tuskaa ja ahdistusta. Sisarussuhteet. Hyvä unikivi.    

Chakra: sydän, käy kaikkiin.                                       

RODONIITTI

Mielenrauha ja tunteiden tasapainoa Kaikenlaisiin sydämen asioihin ja vaivoihin. Hyvä apu kasvattamaan myötätuntoa ja rakkautta. Myös naiseutta ja äitiyttä. Erinomainen aloituskivi.

Chakra: sydän.

SAVUKVARTSI

Rohkeus ja päättäväisyys
Soturin kivi. Maadoitus. Tasapaino.
Fyysisellä tasolla sanotaan helpottavan kramppeja, vahvistavan selkää ja hermoja.

Chakrat: juuri. 

SODALIITTI

Tasapainottava ja rauhoittava                               Sisäisen maailman rauhalliseen tarkasteluun. Sopii aloittelijalle. 

Chakra: otsa.

VUORIKIDE, KVARTSI

Energisoiva                                                           Selkiyttää. Kohottaa ja viilentää. Nostaa korkealle tietoisuudentasolle. Antaa sen tiedon mitä tarvitaan. Puhdistaa koko olemusta. Inspiraatiota antava. Fyysisellä tasolla mihin vaivaan tahansa.   

Chakrat: kruunu, kaikki.